Googlepoesi 2

Frusna löv
Biter i
Vid denna årstid

Här har vi
Samma problem
Han intresserar sig

Det jag funderar på
Åkte pulka i
I en krans av
Frusna Löv

Skriv er egna googlepoesi!

Googlepoesi

I brist på annat att skriva så fann jag poesin, i google. Det är spännande och slumpartat.
Skriv googlepoesi du med, välj ut en mening att söka på och ta de två, tre eller fyra första orden. Den mening du söker på skall vara först men efter det kan du blanda de små avhuggna meningarna.

Död åt bloggen
Död åt gemene man
Död åt Israel

Jag vill minnas
Mammas dator
Död åt bloggen
Död åt bloggen
Död åt
En svensk


...

Dator lagad
Tekniken 1 
Hushållsekonomin 0

..

Dator trasig, slagen av tekniken.

Känner du rappet?

Den piskade människan dukar under. Vågar endast försöka prestera vad den förväntas att prestera, varenda steg utanför boxen följs av en rädsla för det ilande rappet som gräver djupa, röda fåror i människan.
Slutligen uteblir varenda steg utanför det förväntade, människan passiviseras av rädslan, skyr den och blir således likriktad, utan möjlighet att utvecklas, osäker, osäkerhet utestänger lyckan, och trivseln.
Ljudet av piskan viner i örat vid varje främmande tanke, gräver djupare och djupare sår i själen.

 

Ungdomsupprorets uppgift

Sedan slutet av andra världskriget har det funnit en tradition av kontra-kulturer. Kulturer som gjord uppror mot det rådande med konst, musik och kravaller; rocken, punken, hip-hopen. De har krävt social förändring, skapat något nytt ur gammalt stoft, vilket har inneburit någon slags progression av samhället.

 Nu känns det mest som allt smälts ihop till ett, det finns ingen ungdomskultur, inget uppror i stor skala. På sin höjd är det någon som hackar en hemsida, flyttar ut på landet och odlar ekologiskt, skriker fascist åt en polis. Förlorade i en spegel av dåtiden, betraktar vi oss själva som Narcissus. Vi åberopar dåtidens protester som sedan säljs tillbaka till ungdomen av multinationella företag.


RSS 2.0